Τι άλλο θα δούμε!! Η ALPHA BANK συμβουλεύει την Αργεντινή να ακολουθήσει το επιτυχημένο (sic!) παράδειγμα των ελληνικών Μνημονίων

 

Κάποιοι παλιότεροι έλεγαν ότι η βλακεία και το θράσος δεν έχουν όρια.

Στο τρέχον εβδομαδιαίο οικονομικό (που λέει ο λόγος …) δελτίο της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank (http://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly29082014.pdf ) οι ρέκτες αναλυτές της αποφαίνονται εμβριθώς ότι τα ελληνικά Μνημόνια έχουν επιτύχει και η χώρα βγαίνει από την κρίση ενώ αντίθετα η Αργεντινή βυθίζεται σ’ αυτή. Μάλιστα στη συνέχεια συμβουλέυουν την Αργεντινή να ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας. Η επιχειρηματολογία είναι απλά γελοία και ανούσια. Μάλλον το περισσότερο που γνωρίζουν οι εν λόγω αναλυτές για την Αργεντινή είναι η γεωγραφική της θέση.

Έχω υποστηρίξει και παλιότερα δημόσια ότι ανάμεσα στις διευθύνσεις οικονομικών μελετών των ελληνικών τραπεζών, που είναι όλες φερέφωνα των ιδιοκτητών τους, αυτή της Alpha Bank είναι η φαιδρότερη. Οι υπόλοιπες όλο και κάποια τεκμηρίωση προσπαθούν να προβάλλουν. Η ΔΟΜ της Alpha Bank δεν μπαίνει καν σ’ αυτό τον κόπο. Δεν υποκρίνεται καν ότι ότι οι εμβριθείς αναλύσεις της έχουν κάποια οικονομική τεκμηρίωση. Γράφει πράγματα πιο εύκολα και ατεκμηρίωτα από δημοσιγράφο της πεντάρας.

Η γελοιότητα της έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα όπου παλιότερα επέκρινε από ακόμη πιο ακραίες μνημονιακές απόψεις την ίδια την τρόικα. Μάλιστα η ναυαρχίδα της διαπλοκής του ΔΟΛ (το ΒΗΜΑ) δεν κρατήθηκε και ακόμη και αυτό την ειρωνεύθηκε.

Προφανώς για τον Μασουράκη το να γράφεις σε μία μουχλιασμένη καθαρεύουσα αποτελεί οικονομική τεκμηρίωση.

Αν αξίζει να διαβάσει κανείς τα ραπόρτα τους είναι μόνο για να γελά.

Θα ήταν καλύτερο για τους έγκριτους αναλυτές της ΔΟΜ της Alpha Bank να αφήσουν την οικονομική ανάλυση στην άκρη. Η τελευταία από μόνη της έχει αρκετά δικά της προβλήματα, δεν χρειάζεται και άλλα. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς μάλλον μπορούν να διαπρέψουν στη συλλογή έργο τέχνης. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν.

—————————————————————————–

 

Alpha Bank: Η Αργεντινή να ακολουθήσει το παράδειγμα της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

Να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, υλοποιώντας μια εκ βάθρων δημοσιονομική προσαρμογή, συστήνει στην Αργεντινή η Alpha Bank, αν και το γεγονός ότι η προσαρμογή έχει ήδη καθυστερήσει για πάνω από 15 χρόνια δεν βοηθάει στην ελαχιστοποίηση του κόστους προσαρμογής.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank, η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και εισέρχεται στην ανάπτυξη μετά από 5-ετή επώδυνη προσαρμογή, ενώ η Αργεντινή που κήρυξε μονομερώς στάση πληρωμών για να αποφύγει την αναγκαία προσαρμογή, επανέρχεται σήμερα, 15-έτη μετά την κρίση χρέους, στο προσκήνιο μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε όσον αφορά την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της και την κατάταξή της και πάλι σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, σε μια περίοδο ουσιαστικής επιδείνωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της οικονομίας της.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έκανε η Ελλάδα στην περίοδο 2010-2014 θα πρέπει να αρχίσει κάποια στιγμή να το εφαρμόζει και η Αργεντινή.
Σε αυτή την προσπάθεια προσαρμογής η Αργεντινή θα διαπιστώσει, ενδεχομένως, και το ότι η σταθεροποίηση και η πραγματική-διεθνώς ανταγωνιστική – ανάπτυξη δεν θα είναι δυνατόν να εγκαθιδρυθούν, αν η Κυβέρνησή της δεν ξεκινήσει την προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και για την απαλλαγή της από το στίγμα του να θεωρείται σήμερα παγκοσμίως ως χώρα που περιμένει τους διεθνείς επενδυτές που την χρηματοδοτούν στη γωνία, για να κηρύξει στάση πληρωμών κάθε φορά που εκτιμά ότι δεν μπορεί πια να τους πείσει να της δανείσουν περισσότερα

 

————————————————————————————————

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.