Η ΕΕΠΟ αναγγέλει το 15ο Φόρουμ της WAPE, 18-19 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΕΠΟ συνδιοργανώνει το 15ο φόρουμ WAPE, 18-19 Δεκεμβρίου 2021, «Επανεξετάζοντας την Οικονομική Ανάλυση: Η προοπτική της πολιτικής οικονομίας»

15 ου Φόρουμ της ΠαγκόσμιαςΈταιρείας για την Πολιτική Οικονομία (WAPE)

«Επανεξετάζοντας την Οικονομική Ανάλυση:

Η προοπτική της πολιτικής οικονομίας »

18-19 Δεκεμβρίου 2021, Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης, Κίνα

Συνδιοργάνωση:

  • Παγκόσμια Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (WAPE)
  • Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ)

Φιλοξενείται από:

Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης

Το 15ο ετήσιο Φόρουμ της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Πολιτική Οικονομία (WAPE) θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Δεκεμβρίου 2021 , στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης, στην Κίνα.

Οι διεθνείς συμμετέχοντες θα παρευρεθούν διαδικτυακά λόγω της επιδημίας COVID-19.

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ) έχει την τιμή να είναι ο συνδιοργανωτής του Φόρουμ. Το τρέχον 15ο Φόρουμ WAPE είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα αλλά λόγω της τρέχουσας πανδημίας COVID-19 και των περιορισμών της στα διεθνή ταξίδια μεταφέρθηκε στη Σαγκάη. Το επόμενο φόρουμ WAPE, δεδομένου ότι η κατάσταση σχετικά με την πανδημία έχει ομαλοποιηθεί, θα διεξαχθεί στην Αθήνα με διοργάνωση της ΕΕΠΟ και με οικοδεσπότη το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το γενικό θέμα του φόρουμ είναι: «Επανεξετάζοντας την Οικονομική Ανάλυση: Η προοπτική της Πολιτικής Οικονομίας». Επικεντρώνεται στη διαμάχη μεταξύ των δύο κύριων εναλλακτικών παραδόσεων στην οικονομική ανάλυση, της Πολιτικής Οικονομίας και των Οικονομικών. Η οικονομία (με τη μυωπική κατανόησή της για την οικονομία ως απλώς σχέσεις αγοράς, την παραμέληση κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων και την ταξική πάλη και τη σχεδόν απροκάλυπτη υποστήριξή τους στο κεφάλαιο ενάντια στην εργασία) έχει αποδειχθεί ιστορικά ανίκανη να κατανοήσει πώς λειτουργούν οι οικονομίες, προβλέπουν και αντιμετωπίζουν οικονομικές κρίσεις. . Από την άλλη πλευρά, η Πολιτική Οικονομία (προσφέροντας μια κοινωνική κατανόηση της οικονομίας, εστιάζοντας στη σφαίρα της παραγωγής, συνδέοντας την οικονομική ανάλυση με κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες και με την ταξική πάλη) ήταν πιο επιτυχημένη στην κατανόηση της πραγματικής λειτουργίας της οικονομίας και αναλύοντας τις οικονομικές κρίσεις. Ωστόσο, παρά τις μακροχρόνιες αποτυχίες τους,Τα οικονομικά συνεχίζουν να κυριαρχούν στον ακαδημαϊκό χώρο και στα κέντρα χάραξης πολιτικής, ειδικά στη Δύση. Ακόμη και μετά την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση και την κατάφωρη αποτυχία της να την προβλέψει και να την επιλύσει, η κυριαρχία της παραμένει ακλόνητη καθώς υποστηρίζεται από ισχυρά κατεστημένα ταξικά συμφέροντα. Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενη αναταραχή τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στην κοινωνία με αυτήν την αποτυχημένη κυριαρχία. Η Πολιτική Οικονομία είναι η κύρια προσέγγιση προς την οποία στρέφονται όλοι όσοι είναι δυσαρεστημένοι με τα Οικονομικά.Η Πολιτική Οικονομία είναι η κύρια προσέγγιση προς την οποία στρέφονται όλοι όσοι είναι δυσαρεστημένοι με τα Οικονομικά.Η Πολιτική Οικονομία είναι η κύρια προσέγγιση προς την οποία στρέφονται όλοι όσοι είναι δυσαρεστημένοι με τα Οικονομικά.

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ) έχει συνεισφέρει οργανώνοντας πάνελ και συμμετέχοντας ενεργά στο οργανωτικό έργο και στις προπαρασκευαστικές επιτροπές του 15ο Φόρουμ WAPE.

Το 15ο Φόρουμ WAPE περιλαμβάνει 3 συνεδρίες ολομέλειας και 30 πάνελ με περισσότερους από 200 ομιλητές από περισσότερες από 40 χώρες.

Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε σύνοδο ολομέλειας ή πάνελ εκτός από αυτήν στην οποία θα παρουσιάσετε. Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ https://www.bagevent.com/event/7967518 .

Για να συμμετάσχετε σε κάθε ολομέλεια ή πάνελ, σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη συγκεκριμένη ολομέλεια ή πάνελ, ώστε να έχετε την προτεραιότητα να καθίσετε, σε περίπτωση που η αίθουσα Zoom είναι υπερπλήρη.

Απλώς για να διευκρινίσουμε, όταν εγγραφείτε για να συμμετάσχετε στην ολομέλεια ή στην επιτροπή, δεν σημαίνει ότι έχετε εγγραφεί ως μέλος WAPE. Εάν θέλετε να εγγραφείτε ως μέλος WAPE, ελέγξτε εδώ https://www.wapeweb.org/benefits-joining-wape/ .

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να προετοιμαστείτε για τη βιντεοσύσκεψη Zoom.

1. Επειδή ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού δεν είναι συμβατά με το Zoom , συνιστάται να κάνετε λήψη του https://zoom.us/download , να εγκαταστήσετε και να ανοίξετε το Zoom Client for Meetings, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Συμμετοχή σε σύσκεψη και εισαγάγετε το αναγνωριστικό σύσκεψης Zoom (διατίθεται στο το πρόγραμμα) και το πλήρες όνομά σας, βάλτε τον κωδικό πρόσβασης (διατίθεται επίσης στο πρόγραμμα) . Δοκιμάστε το μικρόφωνο και την κάμερά σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν καλά.

Εάν δυσκολεύεστε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Zoom Client for Meetings, μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στη σύσκεψη κάνοντας κλικ στο ENTER στο επάνω μέρος κάθε προγράμματος ολομέλειας ή πίνακα.

2. Θα βρείτε στο πρόγραμμα ότι ο πίνακας έχει ρυθμιστεί τόσο με ώρα Πεκίνου όσο και με GMT . Παρακαλείστε να ελέγξετε τις τοπικές χρόνο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τον πίνακα με την παρουσίασή σας.

3. Λάβετε μέρος στη σύσκεψη Zoom τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη του πίνακα και ελέγξτε ξανά το δίκτυο, το μικρόφωνο και την κάμερά σας. Έχουμε ένα πολύ σφιχτό διήμερο και μην περιμένετε να καθυστερήσετε για τεχνικούς λόγους.

4. Αφού εισέλθετε στη σύσκεψη Zoom, κρατήστε το μικρόφωνο και την κάμερά σας συνεχώς ανοιχτά και ο διαχειριστής μας θα σας κάνει σίγαση (εκτός από τον συντονιστή του πίνακα) όταν δεν είναι η σειρά σας για την παρουσίαση.

5. Παρέχουμε ταυτόχρονη μετάφραση για όλες τις συνεδρίες, επιλέξτε το κανάλι της γλώσσας σας .

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.